A ROOM WITH A VIEW

A few moments of calm: two exclusive, site-specific 'hole and corners' for Port Eliot Festival by Benchmark & Sebastian Cox

 

 

The phrase ‘hole-and-corner’ is an old English phrase meaning a secret place, or a life lived away from the mainstream. It immediately resonated with us and the lifestyle that the magazine evokes. 

But why stop there? With so many talented designers with us over the weekend at the Port Eliot Festival in Cornwall it seemed appropriate that we should put them to work, creating something truly unique for the setting. 

And so it was that two teams – one led by Sean Sutcliffe and Benchmark and the other by Sebastian Cox – took up the brief to interpret the theme of #myholeandcorner into three-dimensional, site-specific designs for Port Eliot.

The Benchmark team settled on a shed design, but with a twist. Having built the basic frame for the structure, they invited festival- goers, fellow craftsmen and the odd musician to add their own wooden off-cut to the design, signing the back of each for posterity. 

By the end of the weekend, a fully finished wooden shed had been built outside Hole & Corner tent – eventually moved to a prime spot overlooking the estuary. And for those in need of a better view, the entire front could be lifted up to reveal the vista.

Sebastian Cox opted for a woven design that he named the Landscope. Again, a basic frame – this time a funnel-shaped structure – was prepared before volunteers wove strips of wood into place. The end result provided a framed view for people to sit and enjoy. The St Germans were so pleased with the Landscope that it now has a permanent place at Port Eliot, affording visitors a tranquil panorama towards the famous viaduct designed by Isambard Kingdom Brunel.

Benchmarkfurniture.com

Sebastiancox.co.uk